Palmares Festival Internaţional de literatură

Tudor Arghezi, 2019, ediţia cu nr. 39

 

 

 

* Premiul Opera Omnia pentru scriitori români, acordat de Un. Scriit. din România  și titlul de Cetățean de Onoare al orașului, acordat de Primăria Tg-Cărbunești a fost atribuit d-lor: Vasile Spiridon (critică literară) și Nora Iuga (poezie);

 

* Premiul Opera Omnia pentru scriitori străini, acordat de Consiliul Județean prin CJCPCT Gorj  și titlul de Cetățean de Onoare al orașului, acordat de Primăria Tg-Cărbunești a fost atribuit domnului Enrique Nogueras (Spania) și domnului Vojislav Karanovici (Serbia);

 

* Premiul Opera Omnia pentru scriitori de origine gorjeanească, acordat de Liga Culturală ,,Fiii Gorjului” București, a fost atribuit d-lui Adrian Frătila, Tg-Jiu;

 

* 5 premii pentru promovarea operei argheziene, acordate de CJCPCT Gorj, au fost atribuite lui:Daniel Levente Pal (Ungaria), Menachem M. Falek(Israel), Liliana Galor (Israel), Vasile Bâcu (Ucraina), Valeriu Țîbulențko (Ucraina) ; 1 premiu similar, în valoare de 1500 lei, a fost acordat de Primăria Tg-Cărbunești și atribuit d-lui Ion Anton (Republica Moldova)

S-au acordat de către CJCPCT Gorj 2 premii speciale pentru promovarea Festivalului in presa literara nationala, in valoare de 500 de lei fiecare, domnilor Spiridon Popescu și Adrian Fratila, Tg, Jiu.

 

* Premiul Opera Prima, pt. volumul de debut ”Noțiuni Elementare”, Ed.Cartea Romaneasca, 2018, a fost acordat de CJCPCT Gorj și atribuit d-soarei Irina Roxana Georgescu, Bucuresti.

 

* Premiul secțiunea Cuvinte potrivite/ volum în manuscris/, acordat de CJCPCT Gorj, a fost atribuit domnului Sibechi Vlad Ionut, Suceava

            

            * Premiul I secțiunea  Bilete de papagal/ grupaj poezii, acordat de CJCPCT Gorj, a fost atribuit doamnei Ciobanu Teodora Cristina.

 

* Premiul al II-lea la aceeași secțiune, acordat de Bibl. Jud., a fost atribuit lui Mihaila Gabriel Nicolae, Galați.

* Premiul al III-lea, aceeași secțiune, acordat de C.C. Tudor Arghezi Tg-Cărbunești, a fost atribuit doamnei Ana Paraschivescu, Craiova.

* Premiul pt. arghezologie,  acordat de CJCPCT Gorj, a fost atribuit domnului Zenovie Cârlugea pentru volumul ,,Tudor Arghezi, dictionar esential (Oamenii din viata lui)”, Targu Jiu, 2018.

 

Premiul revistei Viata Romanească, constand in publicarea unui grupaj de poezii, a fost acordat doamnei Ciobanu Teodora Cristina.

 

În cadrul secțiunii ”Moștenirea Arghezi”, dedicată elevilor de liceu, s-au acordat următoarele premii oferite de Primăria Târgu Cărbunești:

  1. Tebec Melinda Maria – cls. a XII A, sectiunea eseu
  2. Dogaru Anca Maria – cls. a XII B, sectiunea eseu
  3. Crețu Luiza Loredana – cls. a IX A, sectiunea eseu,

 

eleve la Colegiul Național ”Tudor Arghezi” , Tg. Cărbunesti.